Kan Microsofts nye PC manager vælte CCleaner?

Kommer Microsoft med deres eget bud på et alternativ til CCleaner? Tilsyneladende er det tilfældet. Men underligt nok sidder det kinesiske publikum forrest. Hjemmesiden programmet hentes fra er nemlig kun på Kinesisk.

Men hvis vi ser nærmere på billedet. Som i grove træk viser hvad programmet tilbyder.

For det første ligner det en app til en telefon. I stedet for at være i fuldskærmsvisning eller 16:9 format eller noget i den dur, så vises programmet i noget der ligner en telefon på højkant. Måske programmet er lavet til at det hurtigt kan åbnes nede fra venstre side. Eller måske er programmet lavet til at poppe op ved problemer.

Der er mulighed for at lave et helbredstjek. Hvad det dækker over ser vi ikke. Storage management er næste mulighed. Muligvis en simpel form for et overblik og styring over den plads der er tilgængelig.

Process management er tredje mulighed. “2 running” står der. Det må næsten betyde hvilke programmer som kører i forgrunden. Eftersom der ofte kører mellem 160 til 250 baggrundsprocesser i win10/11. Jeg forestiller mig det er en forsimplet udgave af joblisten hvor programmer kan afbrydes. Lidt på som mac.

Sidste mulighed er “Startup apps”. Igen noget der allerede er tilgængelig fra joblisten under “start”. Men her får man det serveret på en muligvis mere simpel måde. “Startup apps” må være en funktion hvor du kan vælge hvilke programmer som skal starte når Windows indlæses.

Ikke at forglemme.. der findes en knap til at lave et boost af din PC. Hvad det dækker over ser jeg ikke. Men jeg forestiller mig det er en tømning af rammen og fjernelse af midlertidige filer. I min bog er det ikke noget som gør PCen hurtigere. Men nu må vi se.

Du kan prøve PC Manager via Microsofts kinesiske side. Vær opmærksom på det er en Public Beta. Programmet er derfor ikke færdigt.

Skrevet af rabalupe

Han gider ikke snakke sidst på dagen. Han er rødhåret. Han er nu kortskægget. Tidligere Langhåret(Det fik et canadisk bryllup ødelagt). Ved meget om IT. Han har fundet mening i vandring. Fysisk. Udforsker om natten. Hjælper om dagen.

Skriv kommentar