Tanke: Tænk hvis DR tilbød statslig reklamefri alternativ til Facebook og Messenger?

Jeg får nogle ideer når jeg har feber. Det har har jeg haft siden d. 22. Men da jeg lå på sofaen og havde set en masse genudsendelser, så slog det mig pludselig.

Tænk hvis DR (Danmarks Radio) tilbød et statsligt alternativ til Facebook og Messenger?

Jeg forestillede mig et rent Socialt Medie uden reklamer, minimum af tracking, ingen virksomheder. Kun borgere og deres profiler med en form for væg.

Samtidig skulle der være et alternativ til Messenger. Som tilbød igennem skatten et gratis, stabilt og sikkert Chat-system.

Et system som var begrænset til Rigsfællesskabet. Alt ville være privat som standard. Dvs uden login vil du ikke kunne læse indholdet. Og et venskab vil være krævet for at læse hinandens indhold.

Men især det reklamefri og næsten-trackerfri samt privatliv+ vil være noget interessant.

Samtidig skulle DR åbne op for hele deres digitale arkiv for registrerede brugere. Lave et alternativ til Youtube. Hvor brugere kan lægge indhold ind.

Slut på ide.

God weekend.

Skrevet af rabalupe

Han gider ikke snakke sidst på dagen. Han er rødhåret. Han er nu kortskægget. Tidligere Langhåret(Det fik et canadisk bryllup ødelagt). Ved meget om IT. Han har fundet mening i vandring. Fysisk. Udforsker om natten. Hjælper om dagen.

3 kommentarer

  1. Meget interessant. Kan godt se, hvordan det kunne fungere. Det ville sikkert heller ikke være alt for dyrt at vedligeholde. Det kunne være interessant at se, hvor mange der rent faktisk havde interesse i at bruge sådan en platform.

    1. Ja, jeg tænker især alle de mennesker som har fået øjnene op for privatliv og reklameskræk. Og at man lige skal passe på med alt det online og SoMe. Her kunne et reklamefri og virksomhedsfrit DR-“Facebook” være spændende.

Skriv kommentar