Hvilket program er hurtigst til at komprimere fotos?

Fotos fylder i dag et sted mellem 4-10 MB per stk. Gang det så med alle dine billeder. I mit tilfælde har jeg knap 30.000 fotos. Det er ca. 292 GB fotos. Så kommer alle videoer oven i, men det er en helt anden historie.

Hvad nu hvis vi kunne reducere filstørrelsen på hvert foto med ca. 80 %? Så ville min fotobank kun fylde knap 58GB i stedet for de 292 GB. Det er en hel del.

Vi kan reducere filstørrelsen på vores fotos (og videoer, men det var en anden og meget mere tidskræven snak).

Jeg har fundet 4 af de mest anvendte komprimeringsprogrammer, som tilmeld er gratis.

Testen – 14 stockfotos.

Jeg har fundet 14 gratis stockfotos via Librestock, som skal komprimeres. De 4 programmer skal se hvem der kan komprimere samlingen bedst muligt på lavest tid. Se screenshot og link til programmerne sidst på siden.

De 14 fotos fylder 90 MB. Herunder kan du se de 14 stockfotos, dog er de kraftigt komprimeret af wordpress.

Resultater – Hvilket program er hurtigst og bedst til at komprimere fotos?

RIOT var det program som var absolut langsomst i testen. Hvor Caesium og Irfanview var identisk. XnConvert overraskede med en komprimeringstid på kun 6 sekunder. Svaret hertil er fordi XnConvert kan benytte flere CPU-tråde til sit arbejde. Noget de andre programmer ikke gør. Derfor bør du benytte XnConvert hvis du skal komprimere hele dit fotobibliotek.

Det skal nævnes, at ingen af programmerne som standard ændrer i selve størrelsen af dine fotos, kun filstørrelsen.

Her vinder min personlige favorit, Irfanview med 73 MB i reducering i forhold til de 90MB som var udgangspunktet. Men XnConvert må ses som den samlede vinder da den er længder foran de andre programmer i komprimeringstid.

Irfanview – Personlige favorit, som multitool.

Besøg Irfanview.

XnConvert – Hurtigste komprimering.

Besøg XnConvert

RIOT – Radical Image Optimization Tool.

Besøg RIOT.

Caesium

Besøg Caesium.

XnConvert er samlet set bedst.

Skrevet af rabalupe

Han gider ikke snakke sidst på dagen. Han er rødhåret. Han er nu kortskægget. Tidligere Langhåret(Det fik et canadisk bryllup ødelagt). Ved meget om IT. Han har fundet mening i vandring. Fysisk. Udforsker om natten. Hjælper om dagen.

1 kommentar

  1. Det ser jo meget godt ud.
    Hvad med filer?
    Findes der bedre alternativer til at komprimere filer end .zip
    Synes mine .zip filer fylder godt allerede og har ikke taget mig sammen til at finde et alternativ. Og med det mener jeg selvfølgelig et gratis alternativ.

Skriv kommentar