IT-ansat fyret efter vedkommende åbnede en ransomware-virus

Tænk sig, at sidde i dejlige(formodentligt) og solrige Florida. Tænk at sidde i en IT-virksomhed i Florida. Det må da være spændende.

Men det har nok været lige lovligt spændende den seneste tid for især én IT-ansat i Florida-by.

Vedkommende er nemlig kommet til at åbne et modtaget dokument på e-mail, som desværre indeholdte en ransomware. Det resulterede i store dele af byens IT blev krypteret. Løsesummen for at låse det op blev på svimlende 500.000 dollars. Og det blev betalt. Vedkommende som åbnede mailen havde åbnet sin sidste arbejdsmail. “Du er fyret”.

Hvad kan vi andre lære af det?

Åben aldrig dokumenter fra ukendte kontakter, som især er docx, zip, exe, pdf osv. Nogle billeder kan også være inficeret med virus.

Modtager du en fil fra en kendt afsender så skal du spørge dig selv:
Er det en aftalt fil?
Giver det mening at det er den bestemte filtype? Eks. Giver det mening, at afsenderen sender en exe-fil og der står at det er et regnskab? Svaret er naturligvis nej. For en exe-fil er en eksekverbar-fil i Windows. Som kan være alt fra et program til virus.

Mangler du et antivirus-program på din PC?

Så tjek den seneste uafhængige test af antivirus-programmer.
Link: https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

Bitdefender scorer toppoint sammen med Norton, F-Secure og Kaspersky.

Windows Defender, som følger med Windows 10 får tæt på maxpoint. Har du allerede Windows 10 installeret har du derfor også en fornuftig basis-sikkerhed.

Kilde: https://www.zdnet.com/article/florida-city-fires-it-employee-after-paying-ransom-demand-last-week/

Skrevet af rabalupe

Han gider ikke snakke sidst på dagen. Han er rødhåret. Han er nu kortskægget. Tidligere Langhåret(Det fik et canadisk bryllup ødelagt). Ved meget om IT. Han har fundet mening i vandring. Fysisk. Udforsker om natten. Hjælper om dagen.

2 kommentarer

 1. Den slags fejl 40 som er beskrevet der forsvinder med tiden. Tror at alle klikker på noget forkert en gang i deres liv og så sker det aldrig mere.
  Dog er det meget uheldigt at virksomheden måtte punge ud med en halv million dollars.
  Men som sagt vil jeg tro den slags forsvinder med tiden, de nye digitale generationer bliver hurtigt fintfølende over for sådanne ting.
  Medmindre man spiller fortnite, her kan man snakke om aber i bur, som trykker på alt i håbet om en gevinst.

  1. Tror du der kan være en sammenhæng mellem at arbejdet bliver mere stresset for nogle arbejdsgrupper? Jeg ved i hvert fald selv at når der er mindre tid til hver opgave, og derfor ikke tid til at tænke opgaven igennem, at så er der større risiko for at lave en fejl.

   Naturligvis er det ikke alle opgaver der skal tænkes igennem først. Nogle opgaver sidder bare på rygraden, såsom at indtaste en 20-karakter lang adgangskode – eller at sætte en Windows 7 wifi-profil op.

   Njaow… Ellers noget?

Skriv kommentar