Jeg er dårlig til at vågne om morgenen..

At være god til IT. At holde sig opdateret. At researche. At bekæmpe den frygtede FOMO-frygt.. indenfor IT/Gadgets/Hardware.. Det kan alt sammen være medvirkende til, at jeg ikke kommer tidligt i seng.

Og hvis jeg så samtidig havner på Youtube. :-/

Jeg lyttede til denne sang imens jeg skrev..

Men nu har jeg fundet lyset. Det startede med at jeg søgte efter en App til mine børn. Så jeg nemmere kunne motivere dem til at være aktive i familiens pligter. Men som så meget andet er det smart at begynde med en selv. For hvad kan det overhovedet?

Jeg vågnede kl. 6.55 hver dag hele ugen og gik i seng inden 23. Hver dag.

Ham selv, ny Habitica-bruger

Appen kan hentes her.

Habitica er en app, som hjælper dig med at forbedre dit liv igennem gamification.

Overordnet set er der 4 ting i Habitica-universet.

01 – Vaner – Forsøg at ændre dårlige vaner til gode. Eks. Spis frugt i stedet for slik.

Her har jeg lavet en vane som hedder “Spis frugt / Spis slik”. Hvis jeg spiser et stykke frugt får jeg et plus og dermed exp. Hvis jeg derimod spiser slik får jeg et minus og mister liv, til min karakter i Habitica-universet.

Habitica ser nogenlunde sådan ud. Taget fra deres egen hjemmeside.

02 – Daglige – Få gjort faste daglige gøremål.

Den her med daglige gøremål eller dailies fatter jeg ikke helt endnu. Men det kommer nok. Det er noget som opstår én gang i løbet af dagen hvor Habits kan gøres mange gange. Enten positivt eller negativt. Dog mister jeg en del liv på dette for hvis man ikke får gjort noget i Daglige mister man liv.

03 – TO-DOS – Dine egne opgaver.

TO-DOS eller TO-WIN.. Nej ok. Men TO-DO er noget de fleste kender. Det er egentlig bare en liste med opgaver som du ser fuldført. Du modtager guld og exp for hver fuldført opgave.

04 – Belønninger – Ta’ den pose chips for 10 point eller køb et våben.

Du modtager guld og exp for hver opgave eller vane eller dailies du udfører. Guldet kan du enten bruge på at hoppe over en god vane eller spise slik eller noget i den dur.. som normalt vil give negativ score. Eller du kan købe udstyr til din karakter i Habitica.

Og så skulle der være et helt afsnit med hvor man kan bekæmpe noget ondskab, ikke bare ens dårlige vaner. Det mangler jeg dog at komme til. Der skal man lave et hold, hvor man så kan have fællesmål og bekæmpe noget digital ondhed.

Jeg er ikke længere dårlig til at vågne om morgenen. Denne lørdag stod der 6.55 da jeg vågnede.

Skrevet af rabalupe

Han gider ikke snakke sidst på dagen. Han er rødhåret. Han er nu kortskægget. Tidligere Langhåret(Det fik et canadisk bryllup ødelagt). Ved meget om IT. Han har fundet mening i vandring. Fysisk. Udforsker om natten. Hjælper om dagen.

2 kommentarer

Skriv kommentar