Gratis alternativ til JAWS skærmlæser – NVDA

Jeg har i forbindelse med mit arbejde været på udkig efter en skærmlæser. Noget som normalt bruges til svagtseende eller blinde.

JAWS er det professionelle valg (hvis man spørger nogen og læser JAWS’ egen side).

Men der findes faktisk et gratis og ud fra hvad jeg kan læse om NVDA, godt alternativ til JAWS.

Programmet hedder NVDA og er lavet som et open source og gratis alternativ til JAWS. Det kan stort set det som JAWS forlanger 15.000 kr inkl moms for.

Hurtig test af NVDA, det gratis alternativ til JAWS skærmlæser

Jeg har kort testet NVDA og programmet læser samtlige informationscontainere op. Dialogbokse. Tekster. Billeder. Hjemmesider. Menu-punkter i Windows. Nærmest alt. Det tog ikke mere end 2 minutter at hente ned til at den første danske stemme gik i gang med at læse alt..ALT.

Flere kommentarer(Se bunden med kommentarer) nævner NVDA programmet som næsten på niveau med JAWS. NVDA omtales endda som et nemmere program at komme i gang med og kræver ikke samme oplæring som JAWS.

Hvad ved jeg. Jeg er ikke svagtseende eller blind. Endnu. Kender du til JAWS? Eller kender du til NVDA? Hvad synes du er bedst? Og findes der et helt 3. alternativ, som enten er bedre eller billigere eller måske gratis? Skriv i kommentarfeltet.

God mandag derude, hvor sandheden gemmer sig.

Skrevet af rabalupe

Han gider ikke snakke sidst på dagen. Han er rødhåret. Han er nu kortskægget. Tidligere Langhåret(Det fik et canadisk bryllup ødelagt). Ved meget om IT. Han har fundet mening i vandring. Fysisk. Udforsker om natten. Hjælper om dagen.

Skriv kommentar