PiHole, din egen DNS-server, mod reklamer?

Jeg går lidt med ideen om at sætte min egen DNS-server op. Hvorfor? Fordi jeg gerne vil blokere for reklamer, malware, virus, scams osv osv .. inden de når browseren. Altså via en DNS. Jeg kunne også bare bruge en af de mange frie DNS-servere, som findes. Nogle af dem blokerer også for reklamer. Men her er der bare ingen kontrol.

Test af de mest kendte DNS-servere i milisekunder. Lavest er bedst. Testet fra EU.

#1 CloudFlare: 2.96
#2 Quad9: 4.35
#3 CleanBrowsing: 5.74
#4 Google: 7.17
#5 OpenDNS: 8.99
#6 Norton: 10.35
#7 Comodo: 13.06
#8 Yandex: 35.74

Kilde.

Brug en HOST-fil.

En anden ting jeg kunne gøre i stedet ( og som jeg faktisk allerede gør) er at installere en HOST-fil i Windows. Hvis denne liste indeholder links til reklamenetværk vil de blive sendt til 0.0.0.0 – Noget der vil give mig og jer en hvid placeholder, i stedet for reklamen.

Eller egen DNS-server, jo taak.

Men. Det kunne være sjovt med egen DNS-server. Mixet med en billig VPS som er tæt på DK. Og mulighed for statistik og kontrolpaneler.

Alt dette kan PiHole. Prøv og tjek det her. Det er i øvrigt gratis.

Skrevet af rabalupe

Han gider ikke snakke sidst på dagen. Han er rødhåret. Han er nu kortskægget. Tidligere Langhåret(Det fik et canadisk bryllup ødelagt). Ved meget om IT. Han har fundet mening i vandring. Fysisk. Udforsker om natten. Hjælper om dagen.

Skriv kommentar