Sådan får du pladsen tilbage på din Mac

Opdateret. Rul ned til bunden.

Jeg har hørt mange macbrugere spørge om hvor og hvad der optager så meget plads på deres mac. Svaret har tidligere været svært. For det er begrænset hvor godt og hurtigt et overblik du får over pladsforbrug på Mac’en.

Men I de seneste versioner af OS X kan du nemlig bruge funktionen “administrer plads” oppe i venstre hjørne ved apple-logoet og under plads. Som vist herunder.

Men hvis du ikke har den nyeste version af MacOS kan du ikke få dette overblik. Hvis du kombinere det med, at du ikke har mere ledig plads tilbage, ja så kan du heller ikke få lov til at opdatere til seneste MacOS.

Jeg har fundet et gratis program som gør det nemmere, at finde og fjerne de helt store filer på din mac. Et alternativ til “administrer plads”. Du kan bruge den nye viden til at fjerne programmer på mac’en. Eller overveje at købe en ekstern harddisk til din mac. Anyways..

Programmet hedder GrandPerspective.

Sådan ser det ud:

grandperspective er et gratis program til mac, som giver et overblik over pladsforbruget.

Et alternativ til GrandPerspective

Hvis du har problemer med at køre GrandPerspective, af den ene eller anden grund kan jeg anbefale dig dette alternativ, som måske endda er bedre på flere punkter.

Disk Inventory X.

Disk Inventory X minder en del om GrandPerspective. Men har alligevel nogle væsentlige forskelle. Den ene er, at du nemt at se hvilken type filer, som fylder mest ude til højre.

Den anden forskel er, at du ikke skal scanne hele disken først. Du kan bare vælge mappe eller drev, ude til venstre.

Programmet er gratis og kommer uden skjulte apps eller reklamer.

Hent Disk Inventory X.

Skrevet af rabalupe

Han gider ikke snakke sidst på dagen. Han er rødhåret. Han er nu kortskægget. Tidligere Langhåret(Det fik et canadisk bryllup ødelagt). Ved meget om IT. Han har fundet mening i vandring. Fysisk. Udforsker om natten. Hjælper om dagen.

Skriv kommentar